Lenta.ru: Eston Kohver pidi kohtuma oma venelasest agendiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aastal sai Eston Kohver (paremal) president Toomas Hendrik Ilveselt kõrge riikliku autasu.
2010. aastal sai Eston Kohver (paremal) president Toomas Hendrik Ilveselt kõrge riikliku autasu. Foto: Presidendi kantselei

Eile Eesti-Vene piirialal kinni peetud Kaitsepolitsei ametnik Eston Kohver pidi kohtuma oma agendiga, teatas Vene uudisteportaal Lenta.ru.

Väljaanne viitas allikale Vene eriteenistuses, kelle sõnul peeti Kohver kinni Pihkva oblastis, kus ta pidi kohtuma oma agendiga, et koguda salajast informatsiooni Venemaa Föderatsiooni Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) tegevuse kohta.

Allika teatel kahtlustatakse Eesti kaitsepolitsei ametnikku spionaažis, tulirelvade smugeldamises ning ebaseaduslikus piiriületuses, lisades, et uurimine käib.

Eesti võimude teatel võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud eile hommikul kell 9 Eesti territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohustusi täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale.

Eile õhtul teatas FSB, et Venemaa territooriumil peeti kinni kaitsepolitsei Tartu osakonna töötaja Eston Kohver. Vene julgeolekuteenistuse teatel võeti kaitsepolitsei töötajalt ära Tauruse püstol, 5000 eurot, varjatud audiosalvestamise eriseadmed ja erivahendid, mida kasutatakse luureülesannete täitmisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles