Iisrael lükkas ümber jutud Saksamaalt veel ühe allveelaeva ostmisest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli allveelaev Vahemeres.
Iisraeli allveelaev Vahemeres. Foto: SCANPIX

Iisraeli kaitseministeerium tegi täna avalduse, milles eitas väiteid, justkui peaksid nad Saksamaaga läbirääkimisi kuuenda Dolphini klassi allveelaeva ostmiseks, teatab uudistevõrk AFP.

«Ajakirjanduse väidete tõttu tahaksime selgitada, et mingeid läbirääkimisi Saksamaaga Iisraelile veel ühe allveelaeva ostmiseks ei peeta,» teatas Iisraeli kaitseministeerium täna. «Sestap pole ka Saksamaalt sellisele ostule allahindluse saamine tähtis.»

Avaldus tuli pärast seda, kui Saksa meedia kirjutas, et Saksamaa ei tee kuuendat Dolphini klassi allveelaeva osta soovivale Iisraelile Euroopa finantskriisi tõttu allahindlust.

Dolphini konstrueeris Howaldtswerke-Deutsche Werft AG spetsiaalselt Iisraeli tarbeks. Praegu on Iisraeli mereväel kolm Dolphinit. Esimene Dolphin, mille nimi on samuti Dolphin, jõudis Iisraelini 1998. aastal. Aastatel 1999 ja 2000 tulid ülejäänud kaks, mille nimed on Leviathan ja Tekumah.

Lisaks on Iisrael Saksamaalt juba tellinud veel kaks sama klassi allveelaeva, mis peaksid Kieli laevatehases valmima 2012. aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles