Medvedev: Vene-vastased sanktsioonid võivad lõhkuda julgeolekusüsteemi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev
Vene peaminister Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa-vastastel majandussanktsioonidel on poliitilised tagajärjed ning need võivad purustada ülemaailmse julgeolekusüsteemi, hoiatas Vene peaminister Dmitri Medvedev pühapäeval.

«Me mõistame, et sanktsioonidel on nii majanduslikud kui ka poliitilised tagajärjed. Poliitilised asjad on alati asümmeetrilised. See on hirmutavam kui tarnetele kehtestatud sanktsioonid. Nad võivad purustada ülemaailmse julgeolekusüsteemi. Loodetavasti meie lääne partnerid ei soovi seda ning otsustajate hulgas ei leidu hulle,» ütles Medvedev ärilehele Vedomosti väljaande 15. sünnipäeva puhul antud usutluses.

Vene peaministri sõnul on sanktsioonid alati kahe teraga mõõk ning esimesena sanktsioone kehtestav osapool tekitab endale piiranguid; üritades teist kahjustada, põhjustab probleeme endale.

«Inimkonna ajaloos on olnud palju näiteid sanktsioonidest, nii ÜRO kehtestatud seaduslikest kui ka teatud riikide kehtestatud ebaseaduslikest sanktsioonidest. Reeglina ei ole sellest midagi head tulnud,» lausus ta.

Euroopa Liit jõustas augusti algul pärast kuudepikkust kõhklust Venemaa-vastased majandussanktsioonid, mis on suunatud riigi panganduse, kaitsetööstuse ja energiasektori vastu.

Varem oli EL kehtestanud sanktsioonid Vene ja Krimmi venemeelsete ametiisikute ja ettevõtete vastu, kes on seotud Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse rikkumisega.

EL on ette valmistanud uued Vene-vastased sanktsioonid, mille kehtestamisega viivitatakse, et anda Ukraina relvarahule võimalus toimima hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles