Medvedev ähvardas lääne firmasid ülelendude keeluga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev Gorki residentsis andmas intervjuus Vedomosti ajakirjanikele.
Vene peaminister Dmitri Medvedev Gorki residentsis andmas intervjuus Vedomosti ajakirjanikele. Foto: SCANPIX

Venemaa on sunnitud vastama järjekordsetele lääne sanktsioonidele asümmeetriliselt, näiteks puudutab see välismaiste lennufirmade lende Venemaa territooriumi kohal, rääkis peaminister Dmitri Medvedev ajalehele Vedomosti.

Sanktsioonid ei aita kaasa rahu kehtestamisele Ukrainas, nad lähevad mööda ja sellest saab aru poliitikute absoluutne enamus.

«Kui tulevad sanktsioonid, mis on seotud energeetikaga, meie finantssektorit puudutavate piirangutega, peame vastama asümmeetriliselt. Näiteks kitsendustega transpordi valdkonnas. Meie lähtume sellest, et meil on partneritega sõbralikud suhted ja seetõttu on taevas Venemaa kohal avatud ülelendudeks. Kui meile kehtestatakse piiranguid, tuleb neile vastata.   

Taoline otsus viib pankrotti mitmeid lääne lennufirmasid, mis juba niigi balansseerivad ellujäämise piiril. «Kuid see on paha lugu. Lihtsalt tahaks seda, et meie partnerid saaks sellest mingil hetkel aru.»

Medvedevi sõnul tooks majanduslike sanktsioonide kehtestamine endaga kaasa poliitilisi tagajärgi. «See on hirmutavam kui tarnetele kehtestatud sanktsioonid. Nad võivad purustada ülemaailmse julgeolekusüsteemi. Loodetavasti meie lääne partnerid ei soovi seda ja nende inimeste seas, kes langetavad otsuseid, hulle ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles