SNBO: haavatud Vene sõdurid viiakse kinnistesse garnisonidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid Luganskis.
Vene sõdurid Luganskis. Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas Donbassis haavata saanud Vene sõdurid toimetatakse «varjule» näiteks kinnistesse sõjaväegarnisonidesse Peterburis ja Doni-äärses Rostovis.

Donbassis on saanud haavata ligi 8000 Vene sõdurit. Nende juurde ei lubata sugulasi ega ka ajakirjanikke ning seega õnnestub reaalseid andmeid vigastatutest ja ohvritest varjata.    

«Meie luure andmetel on Donbassi konfliktis saanud tänase seisuga surma ligi 2000 Vene Föderatsiooni kodanikku, kes ühel või teisel viisil on olnud konfliktis osalejateks,» rääkis

Riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO) informatsiooni-analüüsikeskuse asejuhataja Vladimir Polevoi rääkis tänasel pressikonverentsil.

«Haavatute hulga saame arvutada välja ligikaudselt, korrutades selle numbri neljaga saame 8000 haavatut pluss veel 2000 hukkunut – ligi 10 000 inimest on juba osalenud Donbassi konfliktis.»   

Polevoi lisas, et Vene võimudel õnnestub neid numbreid varjata, kuna riik võtab enda alla suure territooriumi.

SNBO andmetel toimetatakse haavatud Kirovi-nimelisse sõjameditsiini akadeemiasse Peterburis, Doni-äärses Rostovis asuvasse Lõuna sõjaväeringkonna kliinilisse haiglasse, sõjaväegarnisoni haiglasse Volgogradis ja ringkonna sõjaväehaiglasse Jeiskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles