Kerry sõidab Islamiriigi vastast koalitsiooni looma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry.
USA välisminister John Kerry. Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry sõidab teisipäeval Jordaaniasse ja Saudi Araabiasse, et kokku panna koalitsiooni äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu, teatas Ühendriikide välisministeerium esmaspäeval.

Kerry külastab teisipäeval Ammanit ja Jeddah't.

«Koalitsiooni eesmärk on koordineerida võitlust ISIL-i lähtuva ohu vastu,» ütles ministeeriumi esindaja Jen Psaki. Ta lisas, et loodavas koalitsioonis osalevatel liitlastel saavad olema erinevad rollid ning kõik liikmed ei anna Iraagile otsest sõjalist tuge. Esindaja sõnul üritatakse muuhulgas takistada Islamiriigi rahastamist, võitlejate juurdevoolu välisriikidest ja ideoloogilist tuge.

Psaki sõnul on rohkem kui 40 riiki väljendanud nõusolekut aidata koalitsiooni raames erineval moel võitluses pühasõdalaste vastu. Praegusel hetkel ei kuulu koalitsiooni Iraan.

USA president Barack Obama väljendas Walesis NATO tippkohtumisel veendumust, et luuakse laiapõhjaline rahvusvaheline koalitsiooni võitluseks sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik pühasõdalastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles