Itaalia politsei lasi Napolis kogemata teismelise maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia politsei
Itaalia politsei Foto: SCANPIX

Itaalias tekkis skandaal, kuna politsei (Carabinieri) lasi tõenäoliselt kogemata teismelise poisi maha.

Juhtum sai alguse möödunud neljapäeva ja reede vahelisel ööl kui politsei püüdis tabada mootorrolleritel sõitnud noori, edastab La Repubblica.

Politsei kahtlustas, et üks neist noortest on 25-aastane mees, kes veebruaris põgenes koduarestist.

Mootorrolleritel sõitnud ei allunud peatumiskäsule. Politsei käivitas tagaajamise, mis lõppes sellega, et üks põgenenu kukkus oma mootorrollegiga ümber. 16-aastast noormeest tulistati, ülejäänud kaks pääsesid põgenema.

Tulistanud politseiniku selgitusel ta komistas ning relv läks selle tagajärjel lahti.

Sündmuse tunnistajaks olnute sõnul politsei tulistas noormeest teadlikult ning tegemist ei olnud õnnetusega. Sotsiaalmeedias nimetati sõjaväepolitseinikke mõrvariteks.

16-aastase noormehe perekond avaldas Facebookis pildi ta surnukehast. Tulistamishaava on näha südame juures.

«Mu venda tulistati südamesse. Kui ta raskelt vigastatuna maapinnal oli, pani sõjaväepolitsei ta käed raudu ja surus ta vastu maad,» teatas hukkunu vend Facebookis.

Juhtum tekitas Napoli elanike seas protestilaine, milles mitme politseiauto kallal vandaalitseti. Üks politseimasin hävitati täielikult.

Ka möödunud laupäeval hukkunu auks toimunud mälestusmarss lõppes protestiga, milles politseinikke visati kivide ja pudelitega.

Politsei kasutas meeleavalduse mahasurumiseks pisargaasi.

Hukkunu pereliikmed ja sõbrad kinnitasid, et tegemist ei olnud pätiga, ta ei tarbinud narkootikume ega tegelenud vargustega hoolimata sellest, et elas halva mainega Traiano piirkonnas.

Ühel politsei poolt taga aetud noormehel oli varasemast kriminaalkaristus. Kolmanda noore isik on seni kindlaks tegemata.

Väljanne Corriere della Sera kirjeldab Traianot kui getot, kus narkokaubandus on igapäevane nähtus.

Meedia arvates näitab 16-aastase noormehe tapmine seda, et Itaalias ei ole suudetud tagada inim- ega kodanikeõigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles