Morozov: Eesti luure aktiviseerumine on osa NATO plaanidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föderatsiooninõukogu välisasjade komisjoni liige Igor Morozov.
Föderatsiooninõukogu välisasjade komisjoni liige Igor Morozov. Foto: SCANPIX

Eesti luuretegevuse aktiviseerumine on osa NATO plaanidest, kinnitas Föderatsiooninõukogu välisasjade komisjoni liige Igor Morozov.

Eesti kaitsepolitsei töötaja Eston Kohveri kinnipidamine Vene piiril on seotud keerulise rahvusvahelise olukorraga ja NATO idasuunaliste laienemisplaanidega, väitis Morozov.

«Seoses rahvusvahelise olukorra keerulisemaks muutumisega Venemaa ümber töötavad meie vastu kõik, sealhulgas ka NATO luure. Eesti on üks vastasseisu liidritest…seetõttu on Eesti agendi paljastamine Vene vastuluure täiesti normaalne praktika. See on tõsine edu, kuna  hiljutisel NATO tippkohtumisel otsustati nihutada väeüksused, sealhulgas ka Baltimaades, Vene piiri lähistele.»     

Eesti luure aktiviseerumine on just seotud NATO plaanidega ja seega saan ma meie vastuluuretöötajaid üksnes õnnitleda eduka operatsiooni puhul, lisas ta.  

Kapo avalikustas 5. septembril, et kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Eelnevalt segati Venemaa suunalt operatiivraadiosidet ja kasutati suitsugranaati, teatas kaitsepolitsei.

Samal õhtul vahendas ITAR-TASS Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse FSB teadet, mille kohaselt pidas julgeolekuteenistus Pihkva oblastis kinni Eesti kaitsepolitsei töötaja Eston Kohvri. Kaitsepolitsei kinnitas küll, et Venemaale viidud kaitsepolitseinik, kes tegeles Eestis teabe kogumisega piiriülese kuritegevuse kohta, on Kohver, kuid tema kinnivõtmine toimus erinevalt FSB väidetust Eesti territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles