Kiiev: Minski protokoll ei seadusta isehakanud vabariike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donbassi separatistid mälestavad langenud võitluskaaslasi.
Donbassi separatistid mälestavad langenud võitluskaaslasi. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal allkirjastatud Minski protokoll ei legitimeeri isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariike, teatas Ukraina välisministeerium täna.

«Fakt, et see protokoll alla kirjutati, ei legitimeeri neid üksusi mingil viisil,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Jevhen Perebõnis, lisades, et protokoll ei maini kordagi niinimetatud Luganski ja Donetski rahvavabariike ning põhineb Ukraina presidendi rahuplaanil, mis võtab arvesse Ukraina territoriaalse terviklikkuse ja suveräänsuse põhimõtteid.

Perebõnis lisas, et praegu käib töö teekaardi koostamisel, mis määratleb konkreetsed sammud kõigi Minski protokolli punktide elluviimiseks.

Ukraina võimud ja venemeelsed separatistid allkirjastasid reedel Valgevene pealinnas Minskis 12-punktise relvarahuleppe, mis on esimene, mida toetavad nii Kiiev kui ka Moskva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles