Love Parade´il hukkunute arv tõusis 19ni

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa muusikafestivalil tallati surnuks vähemalt 19 inimest.
Saksa muusikafestivalil tallati surnuks vähemalt 19 inimest. Foto: SCANPIX

Saksamaal Duisburgi linnas peetaval tuntud elektroonilise tantsumuusika festivalil Love Parade'il tallati eile surnuks 19 inimest, sadakond muusikahuvilist sai viga.

Kui eile teatati 16 ohvrist, siis täna lisandus neile veel kolm inimest, kelle elu ei õnnestunud arstidel päästa, vahendas BBC.

Paanika sai alguse festivaliala sissepääsu juures, kus politsei ei soovinud ülerahvastuse tõttu enam uusi külastajaid sisse lasta. Muusikafestivalil osales esialgsetel andmetel üle miljoni inimese, kellest uudisteagentuuri AFP teatel sai tunglemises viga koguni 340.

«Noored inimesed läksid peole, kuid selle asemel seisid silmitsi surma ja vigastustega. Ma olen rabatud ja kurb,» ütles Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, kes avaldas kaastunnet ohvrite lähedastele.

«Põgenemisteed polnud. Inimesed suruti vastu seina. Ma kartsin, et suren,» kommenteeris Marius ajalehele Bild eile kella viie paiku õhtul puhkenud paanikat, milles on süüdistatud ka suurürituse korraldajaid, kuna festivalile pääses vaid läbi kitsa tunneli. Duisburgi linnapea sõnul olid ohutusmeetmed ürituse korraldajatega eelnevalt kooskõlastatud.

«Tagant avaldatav surve muutus nii suureks, et me ei saanud midagi muud teha. Inimesed suruti kokku, kuni nad kukkusid,» lausus teine kitsas tunnelis toimunud tunglemist kirjeldanud festivalikülastaja.

«Kõikjal, kuhu sa vaatasid, olid sinised näod. Mu poiss-sõber tõmbas mu üle laipade, muidu oleksime mõlemad surnud,» kommenteeris noor neiu juhtunut päevalehele Die Welt. «Kuidas ma suudan neid nägusid unustada. Neid surnute nägusid?» lisas šokis tütarlaps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles