Medvedev nimetas Ukraina kriisi sisekonfliktiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev
Vene peaminister Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev nimetas Ukraina kriisi sisekonfliktiks, mida pole vaja üle piiri viia.

Valitsusjuht rääkis kohtumisel võimupartei Ühtne Venemaa aktiiviga, et Kiievi võimud peaks pidama dialoogi Kagu-Ukraina esindajatega, vahendas Interfax.

«Rahvusvaheline kogukond peaks näitama üles tasakaalustatud lähenemist. Ainult sel juhul võib jõuda lõpliku rahuni Ukraina maapinnal. Me oleme sellest väga huvitatud. Mida poleks ka räägitud, Venemaa jaoks on rahu ja vaikus Ukraina territooriumil meie normaalse rahuliku arengu tagatiseks.»    

Samas ta rõhutas, et Venemaa ei saa ignoreerida suurt hulka põgenikke, kes on sõitnud Ukrainast Venemaale. «Me aitame neid, need on inimesed, kes võib-olla valivad endale uue kodu, keegi naaseb, kuid meil on vaja kulutada jõudu ja vahendeid,» rääkis valitsusjuht.

Tema sõnul on aga «peamine peatada see õudne olukord, valus tragöödia, mis seal praegu aset leiab».  

«Mulle tundub, et seda võib teha muu hulgas ka juhindudes Venemaa ettepanekutest, sellest rahuplaanist, millest president hiljuti rääkis,» lisas ta.  

«See pole meie konflikt, kuid me oleme kohustatud tegema kõik selleks, et rahu naaseks Ukrainasse,» ütles peaminister Medvedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles