Šoigu: Malaisia lennukiga juhtunu eest vastutavad Ukraina võimud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu (paremal) kohtus täna Moskvas Malaisia kaitseministri Hishammuddin bin Tun Husseiniga.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu (paremal) kohtus täna Moskvas Malaisia kaitseministri Hishammuddin bin Tun Husseiniga. Foto: SCANPIX

Vene kaitseminister Sergei Šoigu ütles kohtumisel Malaisia kaitseministri Hishammuddin bin Tun Husseiniga, et kogu vastutus Donetski oblastis Malaysia Airlinesi lennukiga juhtunud lennuõnnetuses lasub Ukraina võimudel.  

«Katastroof juhtus Ukraina õhuruumis, mis kannab täielikult kogu vastutust,» ütles Šoigu.

Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud Boeing 777, mille pardal oli 298 inimest, kukkus Donetski oblastis alla 17. juulil.

Eile Hollandis avalikustatud MH17 katastroofi esialgse raporti järgi kukkus lennuk alla välise põhjuse tõttu. Täpsemat teavet põhjuste kohta saab ilmselt järgmise aasta juuliks.

Esialgne raport ei ütle otsesõnu, et lend MH17 tulistati alla pind-õhk-tüüpi raketiga, kuid raporti leiud viitavad sellele järeldusele.

Vene võimud ja Ida-Ukrainas võimutsevad terroristid on lükanud süüdistuse, nagu oleks lennukit tulistatud raketisüsteemist BUK, tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles