Putin käskis kontrollida Venemaa idaosa vägede lahinguvalmidust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Sergei Šoigu.
Kaitseminister Sergei Šoigu. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin andis riigi idaosas paiknevatele vägedele korralduse viia läbi õppused lahinguvalmiduse kontrollimiseks, ütles täna kaitseminister Sergei Šoigu.

Kaitseministri sõnul anti kell 10.00 hommikul Moskva aja järgi (kell 9.00 Eesti aja järgi) välja lahinguhoiatus Idasõjaväeringkonnas asuvatele vägedele. Ringkond katab enamiku Hiina ja Jaapaniga külgnevatest Venemaa aladest.

Praegu ei ole teada, kui palju sõdureid õppustel osaleb.

President andis juunis Ukraina kriisi ajal lahinguhoiatuse ka Volga piirkonnas ja Uuralites paiknevatele vägedele.

Putin süüdistas kolmapäeval lääneriike Ukraina kriisi tekitamises ja selle kasutamises NATO taaselustamiseks. Tema sõnul kaalub Moskva vastumeetmeid NATO otsusele luua Ida-Euroopa kaitseks kiirreageerimisüksus.

Presidendi kohaselt plaanib Venemaa strateegilise ja kauglennuväe relvastuse täiendamist ning jätkab kosmosekaitsesüsteemi loomist.

Putin lisas, et Venemaa kulutab vaid nii palju, kui saab endale lubada ning et uus võidurelvastumine on täiesti välistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles