Venemaa kaebab Euroopa sanktsioonide pärast WTOsse

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Aleksei Ujukajev.
Venemaa välisminister Aleksei Ujukajev. Foto: SCANPIX

Venemaa teatas, et pöördub lääneriikide «vaenulike» sanktsioonide asjus Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO) poole ning lubab kiireid vastumeetmeid.

Venemaa majandusministri Aleksei Uljukajevi sõnul on plaanitakse sanktsioonide tõttu kannatavaid ettevõtteid toetada tollitariifide või otseste toetustega, teatasid ERRi raadiouudised.

Eile kehtima hakanud Euroopa Liidu uued sanktsioonid piiravad mitme Vene panga ja firma võimalusi Euroopast laenu saada ning Vene naftaettevõtete koostööd Euroopa firmadega.

Sanktsioonide nimekirjas on Venemaa naftafirmad ja naftatranspordiettevõtted Rosneft, Transneft ja GazpromNeft, küll aga ei puuduta need gaasitootjat Gazpromi, vahendas uudisteportaal ERR Uudised.

Osa sanktsioonidest võidakse aga tühistada mõne nädala jooksul, kui Venemaa peab Ukraina vaherahust kinni.

Euroopa Liit ja Venemaa on ka varem WTO abil tülisid lahendanud. Näiteks eelmisel suvel kaebas EL Venemaa peale seoses autode taaskasutamise ja ringlussevõtu tasudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles