Jordaania politsei käskis PETA aktivistil riideid vahetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salatikleidis PETA aktivist
Salatikleidis PETA aktivist Foto: SCANPIX

Loomaõiguste eest seisev naine kattis end eile lehtsalati lehtedega ning tõmbas endale Jordaania pealinnas Ammanis palju tähelepanu. Samuti märkas teda politsei, kes käskis naisel rohelise kleidi ära võtta. 

Politsei viis loomakaitsegrupi PETA liikme Amina Tariq’i lähimasse restorani, kus käskis naisel «salatikleidi» tavaliste riiete vastu ära vahetada, vahendab BBC.

Aktivist ja tema kaaslane viidi politseijaoskonda, kus neid hoiti kinni kolm tundi. Politsei sõnul ei olnud neil protestimiseks luba.

PETA kauaaegne aktivist Ashley Fruno, kes oli koos Aminaga politseijaoskonnas, oli korrakaitsjate reageeringust hämmeldunud.

«Me võtsime Jordaania ametivõimudega kuu aega tagasi ühendust ja nad ütlesid meile, et me ei vaja luba, kuna tegemist ei ole tõelise protestiga, sest osavõtjaid on vaid üks. Mul pole õrna aimugi, mis täna juhtus,» ütles Fruno.

PETA on korraldanud samalaadseid proteste ka teistes riikides, näiteks Nigeerias, Filipiinidel ja Suurbritannias.

PETA propageerib taimetoitlust, kuna see on kasulikum nii inimestele, lastele, loomadele kui ka kogu keskkonnale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles