Hispaanias protestivad korraga härjavõitluse pooldajad ja vastased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Härjavõitluse pooldajad...
Härjavõitluse pooldajad... Foto: SCANPIX

Kuna Kataloonia regioon võib tuntud Hispaania traditsiooni härjavõitlemise ära keelata, kogunesid andunud härjavõitluse pooldajad Barcelonasse protestima.

Kolmapäeval toimub Kataloonia regionaalvalitsuses hääletamine, millega otsustatakse, kas härjavõitlus regioonis ära keelata või mitte, vahendab Euronews.

Üks härjavõitluse nördinud fännidest kommenteeris: «Ühes vabas demokraatlikus riigis, nagu seda on Hispaania, oleme jõudnud olukorrani, kus nad tahavad ära keelata midagi seaduslikult lubatut.»

Kui seadus vastu võetakse, saab Katalooniast teine Hispaania regioon, kus on härjavõitlus keelatud. Kanaari saartel võeti taoline keeld vastu juba aastaid tagasi.

Samas ei ole Hispaanias ainult härjavõitluse tulihingelisi pooldajaid, vaid leidub ka neid, kes seda õigeks ei pea.

«Mulle on vastuvõetamatu see, et maksumaksjate raha eest piinatakse loomi,» ütles üks härjavõitluse vastu protesteerijaid.

Hispaanias on juba aastaid toimunud vaidlus selle üle, kas härjavõitlus on midagi barbaarset või hoopis oluline traditsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles