Supermodell Naomi Campbelli tunnistus sõjatribunalis lükkus edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naomi Campbell
Naomi Campbell Foto: SCANPIX

Sel neljapäeval Haagi rahvusvahelises sõjakuritegude kohtus tunnistusi andma pidanud supermodell Naomi Campbell annab talle Libeeria ekspresidendilt väidetavalt kingitud «vereteemanti» kohta tunnistusi nädal hiljem, 5. augustil.

Sierra Leone sõjakuritegusid lahkav tribunal soovib teada, kas Libeeria endine president Charles Taylor kinkis 1997. aastal Campbellile Lõuna-Aafrika Vabariigi tollase juhi Nelson Mandela korraldatud peol suure teemanti.

Campbelli esindajad palusid kohtul tunnistust edasi lükata, et naise advokaat samal ajal saalis saaks viibida. Täna kiitis kohus palve heaks. Uueks ajaks määrati 5. august kell üheksa hommikul (kell kümme Eesti aja järgi), vahendas AFP.

Taylor, keda süüdistatakse 11 sõjakuriteos ning inimsusevastastes kuritegudes, rahastas nn vereteemantide abil väidetavalt Libeeria naaberriigi Sierra Leone mässulisi. Taylor on seda eitanud ning tõrjub oma süüd ja osalust ka mõrvades, vägistamistes, lapssõdurite värbamises, orjastamises ja röövimistes.

Haagi kohtu sõnul on Campbellile kingitud teemant aga tõend selle kohta, et Taylor äritses teemantidega Sierra Leone kodusõja ajal 1991–2001.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles