Vene sotsioloog: pinged läänega kahandasid huvi kohalike valimiste vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile toimunud valimistel osalesid Venemaa osana esimest korda ka Krimmi elanikud.
Eile toimunud valimistel osalesid Venemaa osana esimest korda ka Krimmi elanikud. Foto: SCANPIX

Venemaal eile toimunud regionaal- ja munitsipaalvalimised näitasid, et kodanikke köidavad praegu rohkem välispoliitilised sündmused ja riigi roll maailmas kui kohalikud valimiskampaaniad, leiab ülevenemaaline avaliku arvamuse uurimise keskuse juht Valeri Fjodorov.

«Tänavust kampaaniat iseloomustas see, et riigis on oluliselt muutunud poliitiline kontekst. Venemaa on veebruarist alates elanud kõrge rahvusvahelise pinge olukorras,» rääkis Fjodorov täna meediafoorumil «Venemaa regioonid».

«Siseriiklikud vastuolud, ideoloogilised ja poliitilised, mis tundusid veel aasta eest eredate ja esmatähtsatena, on nihkunud tagaplaanile,» leiab ekspert.

Tema hinnangul huvitab venemaalasi praegu esmajoones välispoliitiline olukord, Venemaa ja lääne vaheline konflikt. «Protestifoon on eelmise aastaga võrreldes märgatavalt nõrgenenud. Enamik opositsiooniparteisid on oma päevakorra kaotanud,» ütles Fjodorov.

«Rahva jaoks on võimuküsimus lahendatud. Inimeste silmis on nüüd päevakorras teised küsimused, mida saab lahendada ainult föderaalvõim, ainult president ja tema meeskond,» lisas ta.

Eilsetel valimistel osalesid esimest korda Venemaa osana ka Krimmi elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles