Linkevičius: NATO uus juht on valmis otsuseid ellu viima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra endine peaminister Jens Stoltenberg, kellest saab NATO järgmine peasekretär 1. oktoobril.
Norra endine peaminister Jens Stoltenberg, kellest saab NATO järgmine peasekretär 1. oktoobril. Foto: SCANPIX

Leedu kaitseminister Linas Linkevičius kohtus teisipäeval NATO järgmise peasekretäri Jens Stoltenbergiga ning kuulis temalt kinnitust valmisolekust viia ellu alliansi tippkohtumisel vastu võetud otsused Balti riikides sõjaliste võimsuste suurendamisest.

«Uus peasekretär ütles mitu korda, et tippkohtumise otsused on õiged, head, ning et praegu on kõige tähtsam need otsused ellu viia, mis vastab täielikult Leedu huvidele,» ütles Linkevičius BNS-ile.

«Me rääkisime valmisolekust tegevusplaaniks. See on mitmekülgne dokument, mis seotud jõudude tugevdamisega. On hulgaliselt suuniseid sõjalisele juhtkonnale, mida tal tuleb täide viia, seal on juttu jõudude kohalolekust Ida-Euroopas, Balti riikides, kontrolli- ja juhtimismehhanismide loomisest, seadmete eeldislokatsioonist, liitlasjõudude vastuvõtmise olukorra parandamisest,» selgitas minister.

Samuti olevat Stoltenberg juhtinud tähelepanu sellele, et alliansi riigid peavad kaitsele rohkem vahendeid eraldama, ning kiitis Leedut, kes kavatseb 2020. aastaks tõsta kaitsekulusid 2 protsendini SKPst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles