Der Spiegel: Vene-vastased sanktsioonid häirivad Soome ja selle partnerite suhteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Alexander Stubb on kinnitanud, et kahtles uute sanktsioonide ajastuses.
Soome peaminister Alexander Stubb on kinnitanud, et kahtles uute sanktsioonide ajastuses. Foto: SCANPIX

Saksa väjaande Der Spiegel järgi tekitavad uued Vene-vastased sanktsioonid probleeme Helsingi suhetele partnerriikidega Euroopas.

Der Spiegel kirjutab sel nädalal Soome rollist Vene-vastaste uute sanktsioonide määramisel. Väljaande väitel tegutses riik majandusmõjude valguses.    

«Peaminister Alexander Stubb võttis koos mõne teise väikse riigi esindajaga sõna sanktsioonide karmistamise vastu ja ärritas teiste riikide valitsusi, nagu näiteks Eesti oma. Stubb ise ütles, et kahtles nende ajastuses. Tema arvates oleks pidanud vaatama, kuidas relvarahu Ukrainas edeneb,» kirjutab Der Spigel.

Leht kirjutab, et Soome majandus on väga tihedalt Venemaaga seotud. See mainib Vene Rosatomi osalust energiafirmas Fennovoima ja arktiliste tingimuste jaoks laevu ehitava Arctechi sõltuvust Moskvast tulevatest tellimustest. Nimekirjast ei puudunud ka Finnair, «millele Vene kehtestatav võimalik ülelennukeeld annaks tugeva hoobi».

Välisminister Erkki Tuomioja lükkas tagasi väite, nagu oleks Soome vastuseisu taga olnud majanduslikud kaalutlused. Der Spiegel tsiteerib ministrit, kelle väitel oli «küsimus sõjas ja rahus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles