Jatsenjuk: kaitse- ja siseministeerium peavad olema täielikus valmisolekus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina asepeaminister Volodõmõr Groisman ja peaminister Arseni Jatsenjuk 16. septembril ülemraadas.
Ukraina asepeaminister Volodõmõr Groisman ja peaminister Arseni Jatsenjuk 16. septembril ülemraadas. Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk andis nii kaitse- kui ka siseministeeriumile korralduse olla vaatamata relvarahule täielikus valmisolekus.     

Valitsusjuht rääkis sellest tänasel valitsuse istungil, vahendas UNIAN. «Tahan eraldi märkida, et rahuplaani realiseerimine, mis on tarvilik ja hädavajalik ning mis mõeldud rahu saavutamiseks riigis, ei nõrgesta mitte mingil juhul kaitse- ega siseministeeriumi,» rääkis ta.

Jatsenjuki sõnul on ministeeriumid täielikus valmisolekus, kuna tal pole venelastesse usku. «Jääme vaatama, kuidas edeneb selle nn rahuleppe realiseerimine,» lisas ta.  

Peaministri sõnul on hädavajalik pidada Ida-Ukraina olukorra reguleerimiseks neljapoolseid läbirääkimisi.

Minskis 5. septembril toimunud kolmepoolses kohtumises leppisid osalised kokku relvarahus. President Petro Porošenko andis seetõttu kindralstaabile korralduse peatada lahingtegevus terrorismivastase operatsiooni tsoonis alates kell 18. Terroristid ja Vene armee pole sellest kokkuleppest aga kinni pidanud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles