Prantslasest humanitaartöötaja haigestus Ebolasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebola patsiendi transportimine
Ebola patsiendi transportimine Foto: SCANPIX

Abiorganisatsiooni Piirideta Arstid (MSF) prantslasest vabatahtlik haigestus Ebolasse, teatasid kolmapäeval võimuesindajad.

Naine haigestus Libeerias aidates epideemia tõrjumisel.

Tegemist on esimese Prantsusmaa kodanikuga, kes on praeguses haiguspuhangus nakatunud. Naine on pandud karantiini ja ta viiakse kodumaal asuvasse meditsiinikeskusesse.

Organisatsioonil on Lääne-Aafrikas rohkem kui 2000 töötajat, kellest 200 välismaalt tulnud vabatahtlikud.

USA president Barack Obama kutsus teisipäeval televisioonis edastatud pöördumises kogu maailma üles tegutsema Lääne-Aafrikas möllava Ebola «vastu enne kui epideemias nakatuvad sajad tuhanded».

«Selline on karm tõde. Asi on kontrolli alt väljumas. See muutub aina hullemaks. Ja levib aina kiiremini ja kiiremini. Lääne-Aafrikas möllab epideemia, mille sarnast me varem näinud pole. See puhang tuleb kohe peatada. Meil on praegu tuhandeid ohvreid, kuid see arv võib kerkida kümnete tuhandeteni," rääkis president.

Ameerika Ühendriigid saadavad Lääne-Aafrikasse Ebola-puhangu piiramiseks 3000 sõjaväelast, teatas Valge Maja juba varem päeval. Teadaande kohaselt algatatakse regioonis ka uus tervishoiu ja hügieeni väljaõppeprogramm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles