Moskva: Pariis ei ole Mistralide lepingu katkestamisest teada andnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-tüüpi kopterikandja Vladivostok.
Mistral-tüüpi kopterikandja Vladivostok. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa ei ole Venemaad Mistral-klassi helikopterite müügi lepingu katkestamisest ametlikult teavitanud, ütles Vene asekaitseminister Juri Borissov.

«Kui rääkida konkreetsest tööst, siis kui nad oleksid lepingut, suhteid katkestada tahtnud, siis oleksid informeerinud põhjustest ja nii edasi. Seni ei ole midagi seesugust olnud,» ütles Borissov täna ajakirjanikele.

Vastates küsimusele esimese laeva üleandmisakti allkirjastamise kohast, tähendas Borissov: «Arvatavasti seal, kus laeva ehitatakse, kirjutatakse akt ka alla.»

Samuti ütles ta, et töö esimese laeva kallal käib hetkel väikese hilinemisega, kuid siiski kooskõlas kavaga, mis näeb ette Mistrali üleandmist. Kõneldes Prantsusmaalt kolmanda ja neljanda helikopterikandja ehituse tellimise võimalusest, tähenda aseminister, et praegu ei saa selles osas midagi kindlat öelda.

«Tuleb esimene laev kätte saada, vaadata, mida sellega teha annab, alles siis tehakse otsus kolmanda ja neljanda kohta. Esialgu on meil olemas kindel leping kahe esimese laeva kohta ja eks hiljem ole näha,» ütles Borissov.

Prantsusmaa ja Venemaa sõlmisid 2011. aastal lepingu, millega Prantsusmaa soostus ehitama ja müüma Venemaale kaks kopterikandjat Mistral ühetekokku 1,2 miljardi euro eest. Esimene laev on kavas tarnida Venemaale tänavu oktoobris või novembris ning teine 2015. aastal.

Prantsusmaa teatas augustis, et peatab esimese helikopterikandja üleandmise Venemaale. Hiljem täpsustas Pariis, et võib laeva tarnimisega siiski edasi minna, kui Ukrainas saavutatakse lõpetamisel edu.

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 210 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme.

Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, pardale mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles