Porošenko vanim poeg sõdib vabatahtlikuna Donbassis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko, tema abikaasa Marina ja nende vanim poeg Aleksei presidendivalimiste ajal Kiievi ühes valimisjaoskonnas.
Ukraina president Petro Porošenko, tema abikaasa Marina ja nende vanim poeg Aleksei presidendivalimiste ajal Kiievi ühes valimisjaoskonnas. Foto: SCANPIX

Ukraina tipp-poliitikute lapsed osalevad Ida-Ukrainas toimuvates lahingutes, kirjutab kohalik meedia.

Donbassis viibivad näiteks siseministri Arsen Avakovi poeg Aleksandr, Petro Porošenko Bloki esimehe Juri Lutsenko poeg Aleksandr ja ekskaitseministri Anatoli Gritsenko poeg Aleksei, vahendas UNIAN.

Ka viibib Ida-Ukrainas riikliku julgeoleku- ja kaitsekomitee aseesimehe Mõhhailo Kovali poeg.  

Lisaks neile viibib terrorismivastase operatsiooni piirkonnas president Porošenko vanim poeg Aleksei. Informatsiooni sellest, et 29-aastane Aleksei Porošenko läks vabatahtlikuna Donbassi, kinnitas riigipea isiklikult telekanalile CNN.

Aleksei Porošenko, kes on lõpetanud mitu välismaist kõrgkooli, töötab Vinnõtsja oblastinõukogu saadikuna. Donbassis juhatab ta suurtükiüksust. President rõhutas, et poja viibimine ohtlikus tsoonis on tema jaks täiendavaks stiimuliks rahu taastamisel Ida-Ukrainas.   

Kuuldused sellest, et presidendi poeg osaleb Donbassi lahingutes, hakkasid levima augustus. Tookord teatas Vesti.ua, et riigipea vanim poeg sõitis Ida-Ukrainasse, viidates ühele tema teenistuskaaslasele.

Hiljem teatas mitu meediaväljaannet, et Aleksei Porošenkot nähti hoopis Londonis.

Ukraina esileedi Marina Porošenko kinnitas 6. septembril, et tema poeg Aleksei viibib terrorismivastase operatsiooni piirkonnas, vahendas UNIAN.

Petro ja Marina Porošenkol on neli last. Aleksei, kes on vaim lastest, on abielus ja väikse poja isa. Lisaks on esipaaril 13-aastane poeg Mihhail ja 14-aastased kaksikud tütred Jevgenija ja Aleksandra.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles