45 000 kurdi põgenes ööpäeva jooksul Süüriast Türki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüriast Türki põgenenud kurdi naine täna riigi kaguosa linnas Surucis.
Süüriast Türki põgenenud kurdi naine täna riigi kaguosa linnas Surucis. Foto: SCANPIX

Eile avas Türgi oma lõunapiiri Süüria kurdi põgenikele ning tänase seisuga on seda võimalust kasutanud juba ligi 45 000 kurdi.

Praeguse seisuga on 45 000 Süüria kurdi piiri ületanud ja kaheksa sisenemispunkti kaudu Türki jõudnud, sõnas täna ajakirjanikele Türgi asepeaminister Numan Kurtulmus.

Üksi riik maailmas ei suuda ühe ööga vastu võtta 45 000 põgenikku, tuua nad siia vigastamata ja leida neile ilma probleemita ulualuse. See tõestab, kui võimas riik on Türgi, lisas Kurtulmus.

Süüria kurdid hakkasid üleeile Süüria-Türgi piirialadele kogunema, sest ISi äärmuslased võtsid võimu kümnetes kurdi külades. Islamistid piiravad praegu Süürias strateegilist linna Ain al-Arabi, mida kurdid tunnevad Kobanena.

Türgi avas oma piiri eile, kuid Kobane lähedal puhkesid uued lahingud ja kohalikud elanikud hakkasid massiliselt sealt põgenema.

Anakra on andnud peavarju ligi 1,5 miljonile Süüria põgenikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles