Tõmtšuk: Vene nn humanitaarabiveokites oli lahingumoona

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene «humanitaarabiveokid» Donetskis 20. septembril.
Vene «humanitaarabiveokid» Donetskis 20. septembril. Foto: SCANPIX

Venemaa kolmanda «humanitaarkolonni» veokites oli lahingumoona, kirjutas Ukraina sõjalis-poliitiliste uuringute keskuse juht Dmitri Tõmtšuk Facebookis.   

Tema väitel paigutati need Donbassis ladudesse, mida kontrollivad «Donetski ja Luganski Rahvavabariikide isehakanud juhid».

Snižnes ja Krasnõi Lutšis luuakse nn tagalat, mis sisuliselt on laod ja remonditöökojad ning ümberlaadimisbaase.

«Osa Venemaalt pärit koormatest (peamiselt lahingumoon, seadmed) suundus näiteks Telmanovosse ja kaugemale lõunasse. Novoazovski kaudu toodi Venemaalt Ukrainasse aga rasketehnikat ja relvastust,» selgitas ajakirjanik.

Nn DRV ja LRV juhid andsid karmi korralduse hoida tehnikat relvastust hoolikalt, kuna lähiajal katkeb Venemaalt saadava relvastuse sissevedu ning Novorossija peab rajama omale isikliku remondibaasi.

Eelmisel ööpäeval tulistasid terroristid ja Vene palgasõdurid Ukraina sõjaväe positsioonide pihta vähemalt 40 korda, vahendas UNIAN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles