Ivanov: NATO lõikab Ukraina sündmustest ilmselget kasu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid rahvusvahelisel õppusel Rapid Trident 2014 Lvivi oblastis.
Ukraina sõdurid rahvusvahelisel õppusel Rapid Trident 2014 Lvivi oblastis. Foto: SCANPIX

NATO on Ukraina olukorrast ilmselget kasu lõiganud, leiab Venemaa presidendi administratsiooni ülem Sergei Ivanov.

«See (olukord Ukrainas) tasus ära ka järsku suhete halvenemist Venemaaga. Keegi lõikas sellest kasu. Näiteks NATO jaoks on see ilmselge pluss,» ütles Ivanov usutluses Kremli kontrollitavatele ajalehele Rossiiskaja Gazeta.

Ta tähendas, et pärast alliansi niinimetatud edukaid operatsioone Afganistanis, Iraagis, Liibüas, Süürias tekkis Venemaa näol uus oht.

«Nii et hakakem aga tugevdama, ridu koondama ja nõnda edasi ning unustagem kõik eelpool loetletu kui kahetsusväärsed apsakad,» ütles Ivanov.

Ta tuletas meelde, et Ukraina sündmused vallandas toonase presidendi Viktor Janukovõtši ettepanek lükata edasi assotsiatsioonileppe allkirjastamine Euroopa Liiduga.

«Ma rõhutan: (Janukovõtš) ei keeldunud alla kirjutamast, vaid tegi ettepaneku mitte tõtata. Kuna sai viimasel hetkel aru (parem hilja kui mitte kunagi), et see lepe teeb riigi majandusele väga tõsist kahju, seljatab majanduse,» rääkis Vene tippametnik.

Seejärel puhkes tema sõnul «lääneriikide toetusel Maidan».

«Ning selle tagajärjeks olid sündmused Ukraina kaguosas, mis kasvasid üle sõjaks, oma olemuselt kodusõjaks, tuhandeid inimelusid nõudnud karistusaktsiooniks. Samasse sündmuste ahelasse kuuluvad omade tapmine Maidanil, Krimm, kuriteod Odessas, allatulistatud Boeing, kuni viimase ajani kestnud sihitud tuli Ukraina linnade pihta, humanitaarkatastroof,» loetles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles