Piltuudis: Poola uus valitsus andis ametivande

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sai täna ametlikult uue valitsuse. Peaminister Ewa Kopacz allkirjastas ka vastavad dokumendid.
Poola sai täna ametlikult uue valitsuse. Peaminister Ewa Kopacz allkirjastas ka vastavad dokumendid. Foto: SCANPIX

Poola uus valitsus eesotsas peaministri Ewa Kopacziaga andis täna Varssavis asuvas presidendilossis ametivande riigipeale Bronislaw Komorowskile.

Poola võimuliit koosneb Kodanikeplatvormist (PO) ja Poola Rahvaparteist (PSL). Riigi uueks välisministriks sai Grzegorz Juliusz Schetyna, justiitsministriks aga Cezary Grabarczyk.

Siseminister on Teresa Piotrowska, taristu- ja arenguminister on Maria Wasiak, haldus- ja digitaliseerimisministeeriumi asub juhtima Andrzej Halicki.

Kaitseministrina jätkab Tomasz Siemoniak, kes täidab uues valitsuses ka asepeaministri ülesandeid.

Poola Rahvaparteisse kuuluvad asepeaminister ja majandusminister Janusz Piechociński, töö- ja sotsiaalminister Władysław Marcin Kosiniak-Kamysz ja põllumajandus- ja maaelu arengu minister Marek Sawicki säilitavad koha.

Valitsuses jätkavad keskkonnaminister Maciej Grabowski, spordiminister Andrzej Biernat, kultuuriminister Malgorzata Omilanowska, haridusminister Joanna Kluzik-Rostkowska, kõrgharidus- ja teadusminister Lena Kolarska-Bobińska ja tervishoiuminister Bartosz Arłukowicz.

Koha säilitasid ka rahandusminister Mateusz Szczurek ja riigikassaminister Włodzimierz Karpiński.

Valitsuse vahetumise tingis senise peaministri Donald Tuski tagasiastumine, sest ta alustab 1. detsembril tööd Euroopa Ülemkogu eesistujana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles