Itaalia külmutas Putiniga seotud Rotenbergi varad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkadi Rotenberg
Arkadi Rotenberg Foto: SCANPIX

Itaalia majanduspolitsei külmutas Vene miljardäri Arkadi Rotenbergi varad Itaalias ja seda kokku 30 miljoni euro väärtuses, kirjutab ajaleht Corriere della Sera.

Eile avalikustatud otsus hõlmab villasid Sardiinias ja hotelli Rooma kesklinnas.  

USA ja Euroopa Liidu sanktsioonide tõttu Itaalia võimude huviorbiiti kerkinud Rotenberg peab taolist otsust absurdseks ja mittelegitiimseks.

Corriere della Sera andmetel on külmutatud varade hulgas neli villat ja korter Sardiinias, Roomas Hispaania treppide lähistel asuv hotell Berg Luxury. Lisaks külmutati Rotenbergile kuuluva Küprose firma Olpon Investment Limited varad.

«Sanktsioonid kehtivad minu jaoks juba mitu kuud, mind ei üllata enam miski. Imestust tekitab vaid see, et antud juhul puudutab jutt mingit kinnisvara, mida sanktsioonid ei hõlma. Sanktsioonide alla mahuvad üksnes pangakontod ja aktivad, mida mul Itaalias pole,» rääkis ta Interfaxile.

Vennad Arkadi ja Boriss Rotenberg sattusid Ameerika Ühendiriikide koostatud sanktsioneeritavate nimekirja märtsis, kuna kuuluvad president Vladimir Putini lähiringkonda. 

Suvel lisandusid Arkadi Rotenbergile sanktsioonid Euroopa Liidult ja Šveitsilt.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles