WHO: Ebola-juhtumite arv ähvardab novembriks kolmekordistuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseriietust kandev naine Zimbabwe pealinnas Harares asuvas Ebola Keskuses.
Kaitseriietust kandev naine Zimbabwe pealinnas Harares asuvas Ebola Keskuses. Foto: SCANPIX

Ebolanakkuste arv võib novembriks kolmekordistuda kuni 20 000-ni, kui jõupingutusi haiguspuhangu peatamiseks märkimisväärselt ei suurendata, hoiatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) uuringus täna.

«Ilma kontrollimeetmete olulise parandamiseta hakkab ebolajuhtumite ja -surmade arv lähikuudel tõenäoliselt kasvama sadadelt nädalas tuhandetele nädalas,» ütles WHO uuringus.

Adekvaatse sekkumise puudumisel võib puhang kesta aastaid. Sellisel juhul võib ebolast saada maailmas enam-vähem tavaline nähtus, selgus raportist.

Lääne-Aafrikas Libeerias on ebolasse nakatunud umbes 3000 ning surnud 1600 inimest. Kõikidele abivajajatele ei ole piisavalt ruumi ega vahendeid, teatas organisatsioon.

Sierra Leone 72-tunnise karantiini käigus eelmise nädalal lõpus avastati umbes 200 uut ebolasse nakatunut ja umbes 70 surnukeha, teatasid kohalikud võimud esmaspäeval.

Riigis on ebolasse nakatunud umbes 1800 ning hukkunud 600 inimest.

Kui statistika koostamisel arvestatakse ainult surmajuhtumeid ning tervenemisi, on ebola ellujäämisprotsent umbes 29 protsenti, selgus meditsiiniajakirjas New England Journal of Medicine avaldatud uuringust.

Ebolapuhangu esimene kolle avastati märtsis Guineas. Viirus levis seejärel Libeeriasse, Sierra Leonesse ja Nigeeriasse.

Viiruse vastu ei ole seni suudetud ravi ega vaktsiini välja töötada. Viirustüvest sõltuvalt sureb 25-90 protsenti haigestunutest. Haigus levib otsekontakti teel vere, väljaheidete ja higi kaudu, aga ka sugulisel teel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles