Soome keskkonnaministriks saab Grahn-Laasonen

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Alexander Stubb.
Soome peaminister Alexander Stubb. Foto: SCANPIX

Soome peaminister Alexander Stubb tegi täna teatavaks, et valitsuse uueks keskkonnaministriks saab 31-aastane Sanni Grahn-Laasonen.

Valitsusjuht tegi erakonna valiku teatavaks pärast Koonderakonna ehk Kokoomuse parlamendifraktsiooni nõupidamist.   

Grahn-Laasonen on erakonna esimene aseesimees ja parlamendisaadikuks esimest ametiaega.

Stubbi sõnul hakkab keskkonnaminister juhtima töörühma, kuhu hakkavad kuuluma kõikide koalitsioonierakondade esindajad ja mille ülesandeks on lammutada laiali süsteem üksteist dubleerivatest keskkonnalubadest ning seda ilma looduskaitset ohustamata.     

Grahn-Laasoneni ametissenimetamine saab ametlikuks reedel, kui jõustub senise keskkonnaministri Ville Niinistö tagasiastumine.

Valitsus otsustas eile, et Rohelise Liidu lahkumise tõttu koalitsioonist jagatakse keskkonna-  ja arenguministri ametikohad ära vastavalt Koonderakonna ja sotsiaaldemokraatide vahel.  

Grahn-Laasonen ja tema erakonnakaaslane Lasse Männistö avalikustasid eelmise aasta augustis palju kõneainet pakkunud nimekirja erinevatest seadustest, reeglitest ja juhistest, mis nende väitel on mõistetamatud.

Sotsiaaldemokraatide parlamendifraktsioon ja volikogu korraldavad homme hommikul koosoleku ja uue arenguministri nimi avalikustatakse kohe pärast seda.  

Soome meedias ringlevate kuulduste järgi võib selleks saada Sirpa Paatero.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles