Wałęsa: Poola vajaks kaitseks Venemaa vastu tuumarelvastust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lech Wałęsa 2010. aastal jalgpallistaadionil Poola-Ukraina sõpruskohtumise eel.
Lech Wałęsa 2010. aastal jalgpallistaadionil Poola-Ukraina sõpruskohtumise eel. Foto: SCANPIX

Poola peaks hankima tuumarelvastuse, et kaitsta end Venemaa eest, ütles Poola endine president ja Nobeli rahupreemia laureaat Lech Wałęsa.

«Poola peab Venemaale vastu astuma,» ütles Wałęsa täna avaldatud intervjuus kohalikule päevalehele Rzeczpospolita. «Putin on püüdnud meid hirmutada oma tuumarelvadega, miks meil ei võiks olla oma arsenal?»

«Me peaksime laenama, rentima tuumarelvad ja näitama Putinile, et kui Vene sõdur astub kutsumata kasvõi ühe jalaga meie maale, siis me ründame,» lisas 70-aastane Wałęsa. «Härra Putin, me ei lase teil astuda sammugi edasi. Proovige vaid seda ja te hukkute, nagu ka meie.»

Kuigi Belgia, Saksamaa, Itaalia, Holland ja Türgi pole tuumariigid, asuvad nende territooriumil NATO tuumarelvad. Sisuliselt viitas Wałęsa sellele, et osa NATO tuumalõhkepäid võiks viia Poola aladele, tagades tuumarelvastuse jagamise abil riigile heidutusgarantii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles