Vene naiskosmonauti häirisid stardi eel esitatud küsimused juuksehooldusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kosmonaut Jelena Serova.
Venemaa kosmonaut Jelena Serova. Foto: SCANPIX

Täna hilisõhtul lendab Rahvusvahelisse Kosmosejaama (ISS) suunas teele Venemaa kosmonaut Jelena Serova. Stardi eel antud pressikonverentsil uuriti naiselt tema suureks nördimuseks aga, kuidas kavatseb ta orbiidil oma juuste eest hoolitseda.

Serova on esimene kosmosesse lendav Vene naine pärast 1997. aastat. Pressikonverentsil esitati talle küll ka teisi küsimusi, ent soengut puudutavad teenisid ära naise pahameele.

«Miks te minu kolleegide soengute kohta midagi ei küsi?» vastas 38-aastane insener Serova. keda jääb koju ootama ka 11-aastane tütar. «Ma olen esimene Vene naine, kes ISS-ile lendab. Ma tunnen tohutut vastutust inimeste ees, kes mind õpetasid ja treenisid ja luban, et ei valmista neile pettumust.»

Täna startiv meeskond.
Täna startiv meeskond. Foto: Pavel Golovkin/AP

Serova stardib Bajkongõri kosmodroomilt Kasahstanis kosmoselaeval Sojuz koos kosmonaut Aleksander Samokutjajevi ning USA astronaudi Barry Wilmore'iga kell 23.25 Eesti aja järgi. 

Serova on alles neljas Vene naiskosmonaut. Esimese venelanna kosmoses oli 1963. aastal Valentina Tereškova. 1982. ja 1984. aastal käis seal Svetlana Savitskaja ja 1994. ja 1997. aastal Jelena Kondakova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles