Ukraina tegi Venemaale selgeks Novorossija asukoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene-meelsete poolehoidjad olematu Novorossija lipuga Ida-Ukrainas Donetskis.
Vene-meelsete poolehoidjad olematu Novorossija lipuga Ida-Ukrainas Donetskis. Foto: SCANPIX

Ukraina välisministeerium tegi Twiteri kaudu oma Venemaa kolleegidele eesotsas ministri Sergei Lavroviga selgeks Novorossija asukoha.

Ukraina selgituse järgi saab mõistet Novorossija kasutada üksnes Primorje krais Štokovski rajoonis asuva samanimelise asula kohta.

Vene välisministeerium kasutas ametlikult Novorossija mõistet terroristide kontrolli all olevate alade kohta Donetski ja Luganski oblastis. Seda tõendavad Lavrovi ja USA välisministri John Kerry kohtumist puudutav avaldus. Nii näiteks oli seal kirjas, et «kohtumisel arutati dialoogi läbiviimist Kiievi ja Novorossija juhtkonna vahel». Eelpool mainitud mõistet kasutati dokumendis veel mitu korda.   

Ukraina välisministeerium ei saanud aru, kellega peaks Kiiev dialoogi pidama hakkama. Appi tõttas Wikipedia, kust selgus, et Novorossija on aastal 1893 ukrainlaste rajatud asulaga. «Kui asula elanikud avaldavad soovi pidada dialoogi oma ajaloolise kodumaaga, siis me toetame seda initsiatiivi,» on kirjas Ukraina välisministeeriumi koduleheküljel Facebookis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles