Ukraina andis Kongo tellitud tankid terroristidega võitlevale Rahvuskaardile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka terroristide valduses on T-64 tanke. Foto on tehtud Donetskis.
Ka terroristide valduses on T-64 tanke. Foto on tehtud Donetskis. Foto: SCANPIX

Ukraina Rahvuskaart sai kümme tanki T-64B, mis vastavalt lepingule tuli saata Kongosse, kuid riik otsustas neid mitte müüa.

«Tankid tuli vastavalt leppele toimetada Kongosse, seni kuni riigis (Ukrainas, PM) käib sõda, ei tohi tehnikat müüa,» selgitas Rahvuskaardi ülem Stepan Poltorak Harkivi oblastis Baškirovka tankipolügoonil.     

Poltoraki selgituse järgi pole tegemist uhiuute tankidega, vaid Malõševi-nimelises tehases uuenduskuuri läbinud kasutatud tankidega T-64.

Praegu õpetatakse sõdureid neid tanke kasutama ja pärast seda saadetakse need terrorismivastase operatsiooni tsooni. Tankide meeskonnad on juba moodustamisel, kinnitas Poltorak.

Praegu viiakse Rahvuskaardi isikkoosseisule läbi väljaõpet, kus on arvestatud talviseid olusid.

Varem oli meedia kirjutanud, et 11. septembril sai terrorismivastase operatsiooni piirkonnas sõdivad Rahvuskaardi üksused oma kasutusse kodumaiseid moderniseeritud T-64 BV-1 tanke, mis olid läbinud uuenduskuuri Harkivis asuvas riiklikus Malõševi-nimelises tehases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles