Poola hoiatas Prantsusmaad Mistralide müügi eest Moskvale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire'is valmib dessantlaev Vladivostok (tagumine).
Lääne-Prantsusmaal Saint-Nazaire'is valmib dessantlaev Vladivostok (tagumine). Foto: SCANPIX

Kopterikandjate Mistral võimalik müük Venemaale teeks Varssavi jaoks keeruliseks valida kavandatava raketikilbi jaoks Prantsuse firmasid, hoiatas Poola esmaspäeval.

«Ma ei saa varjata, et Mistralide tehing ei aita meil langetada positiivseid otsuseid Prantsuse ettevõtete valimiseks raketikilbi tarvis,» ütles kaitseminister Tomasz Siemoniak usutluses ajalehele Rzeczpospolita.

Prantsusmaa teatas septembri algul liitlaste survel, et peatas kahe Mistral-klassi kopterikandja tarnimise Venemaale. President François Hollande ütles, et Pariis otsustab oktoobris, kas 1,2 miljardi eurone tehing lõpule viia või mitte.

«Meie suhtume sellesse tehingusse kriitiliselt ega ole seda oma Prantsuse partnerite ees varjanud,» ütles Siemoniak. «Ma ei taha Prantsusmaale tingimusi ette kirjutada. Olen veendunud, et Pariis langetab targa ja vastutustundliku otsuse.»

Poola valis juunis uue raketikilbisüsteemi ehitamiseks korraldatud viimasesse vooru Prantsuse relvafirma Thales ja selle USA rivaali Raytheoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles