Valgevene välisminister taunis ÜROs homoabielusid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene välisminister Vladimir Makei täna ÜRO Peaassambleel.
Valgevene välisminister Vladimir Makei täna ÜRO Peaassambleel. Foto: SCANPIX

Valgevene välisminister Vladimir Makei ründas teisipäeval ÜRO Peaassambleel esinedes homoabielusid ning süüdistas lääneriike katses suruda peale «oma kultuurilisi eelistusi».

«Oleme sunnitud loobuma traditsioonilise perekonna väärtustest ning tunnustama selle asemel selle institutsiooni vormilist mitmekesisust. Teisisõnu, meid püütakse ilma jätta meie hingest,» ütles Makei.

Euroopa viimaseks diktatuuriks nimetatud Valgevenet on taunitud teisitimõtlejate tagakiusamise ja inimõiguste rikkumise eest. Valgevene president Aleksander Lukašenko ütles pärast Euroopa Liidu sanktsioonide kehtestamist, et on «parem olla diktaator kui homo».

Makei leidis ÜRO Peaassambleel esinedes, et lääne liberaalsed demokraatiad peaksid loobuma «kohustamast teisi tegema midagi säärast, mida viimased peavad võõraks ja ebameeldivaks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles