Advokaat: Ukraina naispiloot on Vene vanglas surve all

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväelendur Nadežda Savtšenko
Ukraina sõjaväelendur Nadežda Savtšenko Foto: SCANPIX

Ukraina sõjaväelenduri Nadežda Savtšenko advokaadi Nikolai Polozovi sõnul on tema kliendi kinnipidamistingimused Moskva vanglas halvenenud.

«Savtšenko tingimused Moskva kinnipidamiskeskuses nr. 6 on halvemad kui Voroneži kinnipidamiskeskuses nr. 3,» ütles advokaat neljapäeval.

«Tal on keelatud pidada päevikut, tema päevik rebiti tükkideks. Tal ei ole lubatud teiste vangidega rääkida. Ta viiakse isegi jalutama teistest vangidest eraldi. Ta ei saa kätte oma elektronposti. Nad püüavad Savtšenkole vanglas survet avaldada. Nad saatsid kohale Slovjanskist pärit Ukraina miilitsa, kes ähvardab teda pika karistusega,» kirjutas Polozov neljapäeval Twitteris.

Kaitsja sõnul kohtus ta Savtšenkoga Moskva vanglas. Polozov ütles, et Ukraina lendurit hoitakse kongis, mille lähedal asuvad kongid kuritegelike jõukude liidritega ning kong endise Rjazani seadusandjaga.

«Nadja peab vastu, ta on võtnud nõuks lõpuni võidelda. Kuigi ta on mures, et ei saa vanglast Ukrainat aidata,» lisas advokaat.

Savtšenko langes juunis Luganski oblastis mässajate kätte vangi pärast 30 päeva lahingutegevust vabatahtlike võitlejate pataljoni Aidar koosseisus, kus ta aitas haavatud sõdureid lahinguväljalt minema toimetada.

8. juulil sai teatavaks, et Savtšenko asub Venemaal Voronežis eeluurimisvanglas. Päev hiljem kinnitas seda Venemaa juurdluskomitee, teatades, et Savtšenkole on esitatud süüdistus ajakirjanike tapmisele kaasaaitamises. Nüüdseks on Savtšenko üle viidud Moskva vanglasse.

Savtšenko juhib erakonna Batkivštšõna (Isamaa) valimisnimekirja ülemraada ennetähtaegsetel valimistel, mis toimuvad 26. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles