Tai politsei: kaks birmalast tunnistas üles Briti turistide tapmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai politseinikud koguvad DNA proove, et dselgitada välja Briti turistide tapjaid.
Tai politseinikud koguvad DNA proove, et dselgitada välja Briti turistide tapjaid. Foto: SCANPIX

Kaks Birma kodanikku on tunnistanud üles kahe Briti turisti tapmise Taile kuuluval Koh Tao saarel septembris, nende DNA vastas ühelt ohvrilt võetud proovile, teatas Tai politsei täna.

David Milleri (24) ja Hannah Witheridge'i (23) kohutavate peahaavadega alasti surnukehad leiti septembri keskpaigas sukeldujate seas populaarse Koh Tao saare kaljuselt rannalt. Surnukehade lähedalt leiti nende riided ja vereplekkidega kõblas.

Topeltmõrv on kahjustanud Tai mainet turismiparadiisina. Politsei on sattunud juurdluse läbiviimisel suure surve alla.

«Kaks birmalasest kahtlustatavat on tunnistanud paari tapmise üles,» ütles Tai politseiülem Somyot Poompanmoung AFP-le. «Kahelt mehelt võetud DNA proovide tulemused näitasid, et sama DNA-d leiti ka naissoost ohvrilt.» 

Kahte Birma kodanikku on alates neljapäevast kuriteoga seotuses kahtlustatavana vahi all hoitud. «Kolmas kahtlusalune väitis, et lahkus kuriteopaigalt enne mõrvade sooritamist,» ütles Somyot.

Tai politseiülem ütles hiljem usutluses riigitelevisioonile, et politseil on birmalastele süüdistuse esitamiseks ka täiendavaid tõendeid, sealhulgas videomaterjali ja pealtnägijate tunnistusi.

Surat Thani provintsi politseiülem Kiattipong Khaosamang ütles AFP-le, et kaks birmalast tunnistasid üles ka Witheridge'i vägistamise. «Mõlemad vägistasid naissoost ohvrit,» ütles Kiattipong ja lisas, et briti turistid tapeti puutoki ja aiakõplaga.

Tai õitsev turismitööstus sai tõsise tagasilöögi pikaleveninud poliitilise kriisi ja sellele tänavu mais järgnenud sõjaväelise riigipöörde tõttu, mille käigus kehtestati riigis eriolukord ja öine liikumiskeeld. Kuigi turismipiirkondades on liikumiskeeld tühistatud, ei ole turistide arv taastunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles