Traagilise Love Parade’i korraldajad valetasid külastajate arvu kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Love Parade'i täpne külastajate arv pole veel teada.
Love Parade'i täpne külastajate arv pole veel teada. Foto: SCANPIX

Saksamaal 21 inimese surnuks trampimisega lõppenud muusikafestivali Love Parade korraldajad liialdasid ilmselt külastajate arvuga, vahendas Der Spiegel.

Kui algselt väitsid ürituse korraldaja Rainer Schaller ja toimumispaiga Duisburgi linnapea Adolf Sauerland, et Love Parade’il võis osaleda kuni 1,4 miljonit inimest, siis nüüd on esialgsetest hinnagutest selgunud, et huvilisi võis kokku olla üle kolme korra vähem ja korraga võis neist kohal olla vaid 150 000. Täpseid numbreid ei avaldata aga enne, kui juhtunu uurimine on lõppenud.

Saksamaal kahtlustatakse, et tegu polnud mitte lihtsalt väära hinnanguga, vaid sooviga jätta mulje edukast, kuid kontrolli alt väljunud üritusest.

Korraldajatel oli luba 250 000 inimesega peo jaoks, kuid ka sellise rahvahulga kokku toomiseks oli ehitusjärelvalve hinnangul liiga vähe evakueerimisteid. Ometi üritus toimus.

Selge on see, et külastajaile saatuslikuks saanud sissepääsutunnelisse tungis eelmisel laupäeval korraga liiga palju inimesi, mis lõppeski üle 20 surma ja 500 vigastada saamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles