Straujuma: Ühtsuse kohus on moodustada uus valitsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtsuse üks liidritest, peaminister Laimdota Straujuma täna ajakirjanikele intervjuud andmas.
Ühtsuse üks liidritest, peaminister Laimdota Straujuma täna ajakirjanikele intervjuud andmas. Foto: SCANPIX

Praeguse võimukoalitsiooni liikme, paremtsentristliku erakonna Ühtsus kohus on moodustada valimiste järel uus valitsus, ütles üks Ühtsuse liidritest ja praegune peaminister Laimdota Straujuma BNSile antud intervjuus.

Straujuma sõnul näitavad lävepakuküsitluse tulemused, et kõik võimukoalitsiooni parteid on parandanud oma positsiooni parlamendis.

Straujuma ütles, et ta on valmis valitsust moodustama ning Ühtsus ei kavatse esitada ühtegi teist isikut peaministri ametisse.

Koalitsiooni moodustamist alustatakse kõnelustega praeguste võimuparteide - Ühtsuse, Rahvuslaste Ühendus ning Roheliste ja Talurahva Liidu (ZZS) - vahel.

«Me kohtume praeguste koalitsioonipartneritega ning arutame, kas koalitsiooni tuleks laiendada. Loomulikult peame kõnelusi Läti Regioonide Blokiga (LRA), kui nad suudavad saada parlamendis kohti,» ütles Straujuma.

Straujuma suhtus kriitiliselt võimalusse kutsuda võimukoalitsiooni Erakond Siiralt Läti Eest (NSL), mille asutas sel aastal endine riigikontrolör Inguna Sudraba.

«Sudraba ütles varem, et ei toeta turumajandust, ta ei usalda ühtegi koalitsiooniparteid. Seega... millest meil oleks rääkida?» ütles Ühtsuse liider.

BNSi, Riia Stradiņši ülikooli ning Turība ülikooli koostöös läbiviidud lävepakuküsitluse kohaselt kogub Ühtsus 25,7 protsenti, vasakpoolne opositsioonierakond Üksmeel 19,4, Rahvuslaste Ühendus 18,9, Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS) 18,6 protsenti häältest.

Erakond Siiralt Läti Eest saab 6,7 protsenti häältest ning Läti Regioonide Blokki (LRA) toetab 6,2 protsenti valimas käinutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles