Läti võimuliit seadis peaministrikandidaadiks Straujuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laimdota Straujuma
Laimdota Straujuma Foto: SCANPIX

Läti koalitsiooniparteid leppisid täna kokku, et toetavad peaministrikohale senise valitsusjuhi Laimdota Straujuma kandidatuuri, samuti jõuti kokkuleppele mitme ministrikoha osas.

Straujuma ütles pärast Ühtsuse partei, Roheliste ja Talurahva Liidu ning Rahvuslaste Ühenduse kõneluste ajakirjanikele, et kui president teeb talle ettepaneku järgmine valitsus moodustada, siis Ühtsuse haldusse võivad jääda rahandusministeerium ja välisministeerium.

Samuti lepiti kokku, et Roheliste ja Talurahva Liit jääb juhtima põllumajandusministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ja kaitseministeeriumi.

Mõnes valdkonnas koalitsioonipartnerite huvid ristuvad - need on keskkonna ja regionaalarengu ministeerium ja teedeministeerium, ütles Straujuma, rõhutades: «Kuid seal pole mingeid lahendamatuid küsimusi, on vaja veel täiendavaid diskussioone, sealhulgas selle üle, kas koalitsiooni jääb kolm partnerit või see laieneb.»

Ühtsus ning Roheliste ja Talurahva Liit on arvamusel, et senisel koalitsioonil on seimis piisav ülekaal - 61 kohta, mistõttu puudub tarvidus Regioonide Blokki võimuliitu kaasamiseks, nagu seda soovib Rahvuslaste Ühendus.

4. oktoobril toimunud seimivalimiste esialgsete tulemuste järgi saab Üksmeele partei parlamendis 24 kohta, Ühtsus 23, Roheliste ja Talurahva Liit 21, Rahvuslaste ühendus 17, Regioonide Blokk 8 ning erakond Südamest Lätile 7 saadikukohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles