Briti volinikukandidaat üritas skeptilisi eurosaadikuid enda poolele võita

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni volinikukandidaad Jonathan Hill.
Euroopa Komisjoni volinikukandidaad Jonathan Hill. Foto: SCANPIX

Brüsselis vastas täna europarlamendi Briti volinikukandidaat Jonathan Hill, kelle haldusalaks saab heakskiitmise korral finantsstabiilsus, finantsteenused ja kapitaliturgude liit. Hill üritas täna skeptilisi eurosaadikuid enda poole üle võita, lubades tugevdada euroala finantsinstitutsioone ning väljendada lootust, et Suurbritannia jääb ühenduse liikmeks.

«Dekaadi lõpuni jääb Euroopa Liit 28-liikmeliseks ja nende hulgas on ka Suurbritannia,» sõnas Hill täna mõjuka rahanduskomisjoni ees esinedes.

Hillil vastas saadikute küsimustele juba teisel kuulamisel, sest tema möödunud nädala vastuseid pidasid seadusandjad ebarahuldavaks.

Täna lubas Hill, et kärbib kapitaliturgudes riskeerimist ja lühiajalisust ning see peaks eurosaadikutele sümpatiseerima, sest saadikutes on tekitanud pidevat rahulolematust finantsturgude mõjujõud kodanike eludele.  

Möödunud nädala kuulamisel valmistas Hill paljudele saadikutele pettumuse, kuna ei suutnud Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri toetatud kapitaliturgude liidu kohta palju öelda. Kapitaliturgude liidu eesmärgiks oleks mittepangalisi finantsallikaid arendada ning töökohti ja kasvu tekitada.

Hill ei suutnud ka öelda, kas ta toetaks pankadele üleeuroopalise hoiuste tagamise süsteemi loomist, vaid vastas ainult, et ta peab veel praeguse süsteemi töötamist hindama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles