Erdoğan: Kobane on Islamiriigi äärmuslaste kätte langemas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõjavägi ajab kurde piirialadelt eest.
Türgi sõjavägi ajab kurde piirialadelt eest. Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan hoiatas täna, et Süüria-Türgi piiri lähedal asuv Kobane on langemas niinimetatud pühasõdalaste kätte ning ütles, et äärmuslaste võitmiseks on vajalik maavägede operatsioon.

«Terror ei lõpe enne, kui alustame koostöös maavägede operatsiooni,» ütles Erdoğan telepöördumises Türgi idaosast Gaziantepist.

Äärmusrühmituse Islamiriik võitlejad tungisid eile Kobane linna ning peavad praegu kurdi võitlejatega tänavalahinguid.

Türgi riigipea sõnul USA-juhitava koalitsiooni õhurünnakutest üksi enam ei piisa. «Möödunud on kuid, ent tulemusi ei ole saavutatud. Kobane on langemas," ütles president Gaziantepis Süüria pagulastele rajatud Islahiye laagris. «Ma ütlen läänele: taevast pommide viskamine ei too lahendust.»

«Jälgime suure murega rünnakuid Kobanele ja teistele linnadele, kus elavad meie kurdi vennad,» ütles Erdoğan, kelle sõnul Kobane piirkonnast Türgisse pagenud inimeste arv on tõusnud praeguseks 200 000-ni. «Me soovime sellele piirkonnale rahu. Türgi on valvel ning ohtudeks hästi ette valmistatud.»

President kutsus taas kehtestama Süüria kohal lennukeelutsooni ja turvatsooni põgenikele ning ütles, et Süüria presidendi Bashar al-Assadi vastu võitlevatele mõõdukatele rühmitustele tuleks anda IS-i võitmiseks relvi ja väljaõpet.

Türgi parlament andis eelmisel nädalal valitsusele loa sõjategevuseks IS-i vastu, seni pole sõjalise operatsiooni alustamise kavast teatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles