Ebola on jõudnud Euroopasse, USA alustab lennureisijate kontrollimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa meditsiinitöötajad õpivad Hamburgis ohtlike nakkushaigustega tegelemist.
Saksa meditsiinitöötajad õpivad Hamburgis ohtlike nakkushaigustega tegelemist. Foto: SCANPIX

Hispaanias on tuvastatud esimene Ebola juhtum Euroopas ja kolm inimest on pandud karantiini, USA kaalub ebola tõttu lennureisijate kontrollimist, kirjutavad maailma uudisteagentuurid.

Hispaanias andis kaks positiivset proovi haiglaõde, kes oli eelmisel kuul hooldanud kaht Aafrikast naasnud misjonäri, kellel oli Ebola. Kõik temaga kontaktis olnud 22 inimest on järelevalve all ja kolm on karantiinis: tema abikaasa, üks haiglaõde ja Aafrikast naasnud mees.

Ebola on tapnud Guineas, Sierra Leones ja Libeerias üle 3400 inimese. Sierra Leonest on toimetatud Oslo ülikooli haiglasse meditsiinitöötaja, kes oli saanud nakkuse Sierra Leones. USA-s Dallase haiglas ravitakse meest, kes haigestus Libeerias surevat naist hooldades. Teda ravitakse uue, katsejärgus oleva ravimiga.

«Suurim Ebola levimise oht on ravipersonal,» ütles Vanderbilti ülikooli professor William Schaffner Business Insiderile.

USA tahab lennujaamades sisse seada kontrolli inimeste üle, kes saabuvad riikidest, kus on Ebola epideemia. Juba praegu tuleb neist riikidest saabunutel täita põhjalik ankeet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles