Ühtsuse parlamendifraktsiooni esimees lahkus kohalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti seimi istungitesaal
Läti seimi istungitesaal Foto: SCANPIX

Ühtsuse parlamendifraktsiooni juht Dzintars Zakis teatas teisipäeval, et lahkub esimehe kohalt.

Zakis viitas tema vastu suunatud provokatsioonidele vasakpoolse erakonna Üksmeel poolt ja kinnitas, et kaebab julgeolekupolitseile. Zakis kinnitas samas, et ei loobu oma rahvaesindaja mandaadist praeguses parlamendis ja kavatseb jätkata tööd ka uues.

Üksmeel on teatanud, et pöördub samuti julgeolekupolitsei poole seoses väidetava häälteostmisega Latgale valimispiirkonnas. Mõned meediaväljaanded on avaldanud kahtlust, et Zakis pääses parlamenti ebaausal teel mõjutades valijaid. Zakis tegi Latgales hea tulemuse ja tõusis seal Ühtsuse nimekirja tippu.

4. oktoobril toimunud seimivalimiste esialgsete tulemuste järgi saab Üksmeele partei parlamendis 24 kohta, Ühtsus 23, Roheliste ja Talurahva Liit 21, Rahvuslaste ühendus 17, Regioonide Blokk 8 ning erakond Südamest Lätile 7 saadikukohta.

Ühtsus ning Roheliste ja Talurahva Liit on arvamusel, et senisel koalitsioonil on seimis piisav ülekaal - 61 kohta, mistõttu puudub tarvidus Regioonide Blokki võimuliitu kaasamiseks, nagu seda soovib Rahvuslaste Ühendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles