Venemaa kiidab Eesti kava kodakondsuse saamist lihtsustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused kodakondsustunnistuste kätteandmiseks
Ettevalmistused kodakondsustunnistuste kätteandmiseks Foto: Peeter Langovits

Vene välisministeeriumi hinnangul oleks tegemist tähtsa, kuigi hilinenud sammuga, kui Eesti parlament kiidab heaks seaduseelnõu lihtsustatud korras kodakondsuse andmisest alaealistele ja enam kui 65-aastastele isikutele, vahendab Interfax.

«Vastuvõtmise korral oleks see tähtis, kuid 20 aastat hilinenud palliatiivne samm kodakondsusetuse institutsiooni likvideerimiseks Eestis,» ütles kolmapäeval oma Twitteri kontol välisministeeriumi inimõigusvolinik Konstantin Dolgov.

Dolgovi sõnul on see üksnes alguseks teel "häbiväärse mittekodaniku fenomeni" kaotamisele, nagu on soovitanud rahvusvahelised inimõigusorganisatsioonid.

Riigikogu võttis teisipäeval menetlusse valitsuse algatatud kodakondsuse seaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse eelnõu, mis lihtsustab alaealisena kodakondsuse saamise ja omamise tingimusi.

Kehtiva seaduse kohaselt saavad kodakondsuseta vanemad, kes on Eestis elanud vähemalt viis aastat, taotleda oma alla 15-aastasele lapsele Eesti kodakondsust, kui laps on Eestis sündinud. Eelnõuga nähakse ette, et sellised lapsed saavad   kodakondsuse juba sünnihetkest, ilma et vanemad peaksid seda taotlema.

Eesti valitsus on vastava eelnõu juba heaks kiitnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles