Somaalia piraadid hõivasid tsemendilaeva

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenya politseinik uurib Somaalia piraatidelt ära võetud relvi.
Kenya politseinik uurib Somaalia piraatidelt ära võetud relvi. Foto: SCANPIX

Somaalia piraadid pidasid täna Adeni lahel kinni Panama lipu all sõitva kaubalaeva MV Suez ja selle 23-liikmelise meeskonna.

Euroopa Liidu Somaalia piraatide vastase mereoperatsiooni (NAVFOR) teatel kuuluvad tsemendikotte vedanud laeva meeskonda Egiptuse, India, Pakistani ja Sri Lanka kodanikud, vahendas AFP.

Esmalt teatas laev, et väike relvastatud grupp pidas selle kinni. Mõni minut hiljem raporteeris MV Suez, et piraadid ronisid pardale, edastas NAVFOR.

NAVFOR saatis sündmuskohale helikopteri, kuid piraadid olid kaubalaeva juhtimise juba üle võtnud.

Katsed saada laevaga ühendust ebaõnnestusid

Eelmise nädala neljapäeval vabastasid mereröövlid Türgi kaubalaeva ja selle 21-liikmelise meeskonna ning seda neli kuud pärast hõivamist.

Mitteametliku statistika järgi oli 2009. aasta piraatide jaoks kõige edukam. Siis rünnati enam kui 200 laeva, neist 68 ettevõtmist olid edukad. Piraadid teenisid siis lunarahanõuetega kokku ligi 50 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles