«Donetski Rahvavabariigi» juht astus tagasi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Donetski Rahvavabariigi» isehakanud juhi Aleksandr Zahhartšenko pildiga valimisplakat.
«Donetski Rahvavabariigi» isehakanud juhi Aleksandr Zahhartšenko pildiga valimisplakat. Foto: SCANPIX

Olematu Donetski Rahvavabariigi juht Aleksandr Zahhartšenko pani ameti maha ja kinnitas seda ise intervjuus Vene väljaandele «Russki reporter».

«Allkirjastasin äsja tagasiastumispalve. Istud inimese kõrval, kes 2,5 tunni pärast võib-olla polegi enam peaminister,» rääkis ta ajakirjanikule.

Oma lahkumisotsuse põhjendusena tõi ta esile Minskis toimunud rahuläbirääkimised. Zahhartšenko selgitas, et pole nõus stsenaariumiga, mille järgi peaksid nad vabastama kõik hõivatud territooriumid.

«Meilt oodati, et kirjutame alla ja et pärast anname tagasi selle, mille olime võtnud. Ma keeldusin sellele allkirja andmast,» jutustas ta. «Otsustasime, et me ei taandu. Kui ma aga praegu ei lahkuks sellelt ametipostilt, siis saaks minust reetur, kuna mind sunnitakse seda tegema.»  

Zahhartšenko hakkas olematu Donetski Rahvavabariigi valitsust juhtima augusti alguses. Enne teda oli sel ametipostil Aleksandr Borodai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles