Politsei: seksi müük kütab Helsingis tšehhitaride tõttu kirgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intiimteenuste pakkujad on ootel.
Intiimteenuste pakkujad on ootel. Foto: SCANPIX

Intiimteenuste müük Helsingis kütab kirgi, kuna turule on tulnud uued tegijad, kirjutab Ilta-Sanomat.

Politseil on andmeid Tšehhist pärit prostituutide arvu suurenemisest, mistõttu teiste rahvuste seas on palju pahameelt. «Kui tuleb uusi pakkujaid, siis kliendid tormavad nende juurde. Nö vanemad tegijad helistavad meile ja kaebavad nende peale,» rääkis Helsingi politsei esindaja Kenneth Eriksson.

Soome on prostituute tulnud ka mujalt Ida-Euroopast, lisaks veel Eestist ja Aafrikast, neid tšehhitaride saabumine ei vaimusta.

«Nende arv on aasta jooksul oluliselt suurenenud,» kinnitas Eriksson. «Nö parimatel aegadel on neil päevas 30-35 interneti kaudu edastatud tellimust,» lisas ta.

Erikssoni sõnul Tšehhist saabunud naised noored ja näevad head välja ning klientidest neil puudust pole.

Iltalehti andmetel kasseerib prostituut poole tunni eest keskmiselt 80-100 eurot, tunni eest 100-150 eurot.

«Helsingis on hinnad suhteliselt stabiilsed. Tänaval võib saada veidi odavamalt. Kohalik võib aga küsida veidi enam,» selgitas Eriksson. Tema oletusel on Tšehhist pärit prostituutide arvu suurenemine tingitud riigi kehvast majandusolukorrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles